Planlegge garderobe

Planlegge garderobe

I den senere tid har jeg bestemt meg for å bli flinkere til å planlegg å sy plagg som passer sammen. Vi har jo en tendens til å kjøpe masse stoffer fordi de er bare sååå fiiine og ender gjerne opp med en garderobe som ikke henger sammen.

I sommer valge jeg av en eller annen grunn å gå for rosa – og jeg har ikke et eneste plagg i rosa fra før . Men det kan kanskje ha sammenheng med at jeg fant denne nydelige rosa cordjersyen hos Abbys og tenkte at den blir fin til å planlegge en sommergarderobe rundt. Så da sydde jeg jakke og shorts i den og plusset på med 2 topper i jersey, også de fra Abbys, fortsatte å tegne på et buksemønster jeg jobber med og sydde en klassisk naturhvit linbukse til dette antrekket. For å få denne garderoben komplett trengte jeg også en kjole. Fant et nydelig fast stoff med litt stretch, også det hos Abbys, og sydde en Silya kjole som passet veldig bra til alt det rosa. Fra tidligere hadde jeg sydd en Breeze veske som passet bra, så jeg bare skiftet remmen på den til en rosa rem, så var jeg good to go .

Jakken er sydd fra mønsteret Virpi og mønsteret til shortsen er et buksemønster for stretchstoffer som jeg jobber med for tiden. Toppene er sydd fra mønsteret Silya som egner seg utmerket til å sy topper og singletter fra. Kjolen er en Silya kjole og Linbuksa er sydd fra et mønster til bukse i fast stoff som jeg også jobber med for tiden.

Å lage buksemønster er i grunnen ikke så vanskelig, men det er vel det plagget som er vanskeligst å tilpasse å få pent til egen kropp. Vi er jo bare så forskjellig og ingen har A4 kropp så det er litt vanskelig å bestemme seg for hvilket grunnsnitt man skal gå for slik at det passer så mange som mulig. Personlig har jeg tilgode i alle de årene jeg har sydd å kunne sy en bukse direkte fra et mønster uten å måtte gjøre ganske mange tilpassninger. Leker litt med tanken på å ta med mange tips om tilretting av bukser, men det er jo veldig arbeidskrevende da ..

Disse to buksemønstrene kommer nok ut en dag håper jeg .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *