Saga genser

SAGA – Nytt mønster på en genser, tunika eller kjole

Endelig kunne jeg lansere et nytt mønster på en smal genser som egner seg til å sy i stoffer med god stretch, slik som ull. Som så ofte før så er motivasjonen til å lage et nytt mønster motivert ut i fra hva jeg selv trenger eller også ikke kan finne et godt mønster til 😉 Dette skulle bli et helt enkelt mønster til en helt enkel genser, men sånn gikk det ikke.. Etter hvert i prosessen så kom jeg på at jeg ville ta med en mansjett med tommelhull for det er jo så praktisk. Og så fikk jeg forespørsel om det kunne gå å legge til en variant med glidelås i halsen, så da måtte jeg jo gjøre det også. Den ble veldig fin da og det ser ut som flere synes det for mønsteret til Saga er blitt veldig populært .

Jeg bor i ullklær hele vinteren

og jula i år ble jo annerledesjula. Vi feiret jul på hytta med bare de aller nærmeste, så da tenkte jeg at en enkel kjole i ull kunne være fint. Denne er sydd i ull jacquard og med hals og mansjetter i ull interlock fra mitt mønster Saga og jeg elsker den.
En liten kuriositet er jo at til Minsten, vårt nyeste barnebarn sydde jeg en ulldress med tilhørende lue, votter og sokker i ullflece i samme mønster.

Ullgenser i mange variasjoner

Jeg har sydd denne i mange variasjoner. Jeg liker spesielt ull jacquard til gensere og ull jersey eller interlock er supert til ull undertøy. Å kjøpe slike i butikken er ofte en dyr affære og veldig ofte passer de ikke spesielt godt heller.. Så da blir løsningen å sy selv.

Saga i andre stoffer

Dette mønsteret kan jo også brukes til andre stoffer så lenge det er god stretch i det. Det er nødvendig for å kunne få den over hodet. Her har jeg sydd den i ribbjersey hvor jeg har klipt på tvers slik at stripene kommer horisontalt.

Mine flinke testsyere har jo også sydde ganske så mange varianter av denne genseren og noen har sydd kjoler. I tillegg til ull har vi testet den i bomullsjersey, viskosejersey, strikkede stoffer, ribbjersey og vanlig ribb. Vi har også testet litt tykkere stoffer slik som isoli og det går det, men det må være en type som har god stretch (også etter vask) og kanskje bør man gå opp en størrelse.
Tusen takk til alle mine fine testere 🙂

2 hendelser på “SAGA – Nytt mønster på en genser, tunika eller kjole”

  1. Er nå logget inn med eget passord. Har fått tilsendt Saga mønster på papir.
    Jeg har lastet ned sybeskrivelsen, men finner den ikke igjen. Trodde den lå her inne…
    Mvh Torunn

    1. Hei Torunn. Nei den ligger ikke her. Den fikk du i den mailen som bekrefter bestillingen. I den så er det et valg «Last ned» og når du gjør det lastes den ned til din PC/telefon. Da kan det lønne seg å lagre den lokalt hos deg så har du den til senere bruk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *