Cord jakke

Jeg elsker cordfløyel ..

Det er bare å innrømme det – jeg elsker cordfløyel.. Sikkert litt påvirket av at cordfløyel var superpopulært på 70-tallet 😉 Men så er det jo sånn at motebildet forandrer seg jo hele tiden så inimellom er det ikke mulig å finne klær i cord i butikkene. Men da er det jo så genialt at man kan sy selv for da kan man jo gjøre som man vil.

Dette antrekket er også en del av prosjektet Sy klær som passer sammen. Jeg har sydd i veldig mange år, men man har jo en tendens til å kjøpe stoffer fordi de er bare såå fiiine og så ender man opp med en garderobe som ikke henger sammen. Bukse å jakke i ensfargete basisfarger er superlurt å ha i skapet og så kan man jo plusse på med topper og gensere som er morsomme og fargerike.

Mønsteret til jakka er inspirert fra de klassiske dongerijakkene. Jeg tegnet det for noen år siden og fant det frem igjen nå til dette prosjektet. Må innrømme at jeg ble veldig fornøyd med den. Masse detaljer å nerde med og masse øvelse i å sy fine stikninger.

Mønsteret til buksa er det også en del tid siden jeg tegnet og har sydd mange bukser fra det. Det er konstruert som en klassisk jeans med linning, lommer og gylf sydd etter alle kunstens regler. Artig 😊

Genseren er også en klassisk variant. Polo genser er et must i min garderobe. Denne er sydd i ull interlock som er helt herlig å ha på. Dette mønsteret har jeg nettopp tegnet og kommer nok ut ganske snart.

Det er jo kanskje ikke så mange som syr arbeidskrevende plagg i faste stoffer lenger, så jeg har vært veldig usikker på om det er noe poeng å gi mønstrene til buksa og jakka. Men hvem vet …

Plutselig en dag gir jeg kanskje ut disse mønstrene også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *